“Bini Dato Playboy Positif Hamil Tapi Tidak Senang Sebab Laki-Laki Scandal Someone Pulak ..”, Datuk Red Persoal Etika Klinik & Jururawat Dedah Kehamil…

Posted on

Siapa yang tidak kenal dengan suami kepada penyanyi Adira, Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali dengan nama Datuk Red. Baru-baru ini kecoh apabila Datuk Red dikhabarkan melenting apabila pihak klinik mendedahkan status isteri pertama wan Datuk Red.

Entri Facebook itu dipercayai ditulis oleh seorang wanita yang didakwa merupakan seorang jururawat di klinik berkenaan.

 

 

Entri itu mendedahkan keputusan kehamilan isteri pertama, selain menghina lelaki berkenaan sebagai ‘Dato playboy’ turut mengundang kemarahan Datuk Red sehingga mahu menggunakan khidmat suit untuk menyaman jururawat berkenaan. Datuk Red juga sempat menasihati pihak klinik untuk lebih bertanggungjawab, beretika dan tidak mendedahkan maklumat peribadi pesakit di laman sosial.

Bagi Datuk Red, tindakan jururawat berkenaan yang berkongsi berita kehamilan isterinya secara umum melalui media sosial dianggap sebagai mencari publisiti murahan.

 

Walau bagaimanapun beberapa jam yang lalu, Datuk Red dalam Facebook statusnya memberitahu bahawa dia tidak marah dan tidak bertindak untuk menyaman wanita. Wanita itu juga dikhabarkan sudah meminta maaf dan memberikan RM300 kepada Datuk Red untuk menyejukkan hati.

Datuk Red yang menerima kemaafan wanita berkenaan dilaporkan tidak menerima wang berkenaan, malah memberi tambahan RM200 kepada wanita itu untuk menanggung kos perbelanjaan kemalangan yang baru ditimpa suaminya.

 

Terdahulu Datuk Red ada meminta isteri pertama, Datin Syarifah Norshafila Hassim, 31 untuk turut hamil ketika Adira disahkan mengandung anak sulungnya. Walau bagaimanapun wanita berkenaan hanya memberitahu bahawa tidak ada masa untuk dia kembali hamil.

Instagram Datin Red
Beberapa jam yang lalu Datin Syarifah memuat gambar seorang wanita yang ‘kurang selera makan’ seolah-oleh menggambarkan bahawa dia sedang hamil.

Instagram Datin Red

Sumber Datuk Red

Loading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *